8. Mart 2020.

t-chick-mcclure-GU4uIz1jnOw-unsplash
Photo by T. Chick McClure on Unsplash

Danas ćemo ga slaviti privatno ili ćemo izaći na ulice i glasno protestirati. Danas ćemo ga obilježiti, ali hoćemo li nakon toga zaboraviti sve ono što smo tražile i pisale po zidovima naših društvenih mreža?

8. Mart je samo jedan dan u godini, ali nasilje protiv žena se dogadja 365 dana. Danas će mnogima biti puna usta ravnopravnosti, suzbijanja, participacije, važnosti sudjelovanja, itd. itd. A što je sa preostalih 365 ili 364 dana i godinu? Jer mi žene i ostale dane zaslužujemo da ravnopravno sudjelujemo u društvu, da budemo prihvaćene, da budemo sigurne. Mi moramo biti zaštićene od nasilja, te se moramo osjećati sigurno da možemo hodati bez straha kako i po parkovima noću tako i po hodnicima i uredima tvrtki po danu.

Danas je 8. Mart i danas će mnogima biti puna usta ravnopravnosti, suzbijanja, participacije, važnosti sudjelovanja, itd. itd. A što je sa preostalih 365 ili 364 dana i godinu?   Ravnopravnost je kada nasilje prestane i kada se prestane pisati o nama kao nekim jednorozima oko ovog datuma.

Drage moje, sretan nam 8. Mart. Budimo jake, budimo odlučne, budimo ono što želimo biti. A najviše od svega nam želim da budemo sretne, zadovoljne i da volimo same sebe, jer samo takve možemo istinski mijenjati svijet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s